Kamer debatteert over Schilderswijk

De Tweede Kamer houdt binnenkort een debat over de Schilderswijk in Den Haag. Een verzoek daartoe van de PVV kreeg dinsdag voldoende steun.

Het debat wordt gehouden naar aanleiding van berichtgeving in dagblad Trouw, dat zaterdag meldde dat in een deel van de Schilderswijk orthodoxe moslims hun leefregels zouden opleggen aan andere buurtbewoners.


PVV-leider Geert Wilders bezocht dinsdag samen met een paar fractiegenoten de buurt, onder wie Joram van Klaveren. Die zei dat de situatie ‘absoluut om een debat’ vraagt. Voorafgaand moet het kabinet een brief sturen, met een analyse van de berichtgeving in Trouw.

Van Klaveren kreeg steun van de VVD, PvdA, SGP, ChristenUnie en het CDA. De SP en GroenLinks wilden ook debatteren over de kwestie, maar dan in commissieverband. Dat betekent dat zij niet willen debatteren in de plenaire zaal van de Tweede Kamer, maar in een ander zaaltje.

2013-05-21 15:23 © Demet TV