Tweehonderdduizend nieuwe aanmeldingen Amber Alert

De actie om nieuwe deelnemers te werven voor het Amber Alert heeft binnen een dag tweehonderdduizend aanmeldingen opgeleverd. Dat heeft oprichter Frank Hoen woensdag bekendgemaakt. De actie kan volgens hem nu al succesvol worden genoemd.

De organisatie streeft ernaar om voor zaterdag minstens 270 duizend nieuwe aanmeldingen te hebben, zodat een op de tien Nederlanders de alerts die worden uitgestuurd bij de vermissing van een kind ontvangt. Momenteel krijgen met de nieuwe aanmeldingen 1,6 miljoen Nederlanders een alert.


De politie stuurt gemiddeld zo’n vier keer per jaar een Amber Alert uit. De laatste keer gebeurde dat voor de broertjes Ruben en Julian uit Zeist, die zondag dood werden aangetroffen in Cothen na een vermissing van bijna twee weken.

2013-05-22 11:08