Haagse voetbalhooligans van bed gelicht

De politie heeft dinsdag acht verdachten opgepakt die betrokken zijn geweest bij vechtpartijen op de tribune tijdens het Eredivisieduel tussen ADO Den Haag en Feyenoord begin deze maand. De acht klommen in een speciaal familievak en mishandelden stewards en andere bezoekers.

De hooligans worden verdacht van openlijk geweld. Vanaf de Haaglandentribune wisten ze in het familievak te komen waar op dat moment veel kinderen met hun ouders verbleven. Door het gedrag ontstond volgens de politie grote consternatie in het vak.


De hooligans zijn in de leeftijd van 21 tot 30 jaar en komen uit de regio Den Haag. Ze werden in de vroege ochtenduren opgepakt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

ADO Den Haag heeft in afwachting van het verdere onderzoek de betrokkenen al een voorlopig stadionverbod gegeven. Mogelijk wordt dit later omgezet in een jarenlang verbod.

2013-05-22 13:42 © Demet TV