Aantal gameverslaafden neemt toe

Het aantal problematische gameverslavingen in Nederland is afgelopen jaar flink toegenomen. Vorig jaar was er melding van 411 hulpzoekenden, terwijl er een jaar eerder nog 250 waren. Dat blijkt donderdag uit een jaarverslag van de Stichting Informatievoorziening Zorg. Het gaat vooral om autochtone mannen en jongens onder de 25 jaar.

Slechts zeven procent van de aanmeldingen is vrouw en een kwart is ouder dan 25 jaar. Twee derde van de hulpzoekenden met een gameverslaving kwam vorig jaar voor het eerst terecht in de verslavingszorg.


Volgens de stichting is er sprake van een ‘vrij snelle opmars’ van het internetgebruik en de daaraan gekoppelde verslavingen. Deze problemen vertonen volgens de Stichting Informatievoorziening Zorg veel overeenkomsten met andere vormen van gedragsverslaving, zoals eet- en seksverslaving.

2013-05-30 12:53