Categories Nieuws Artikelen

Politie schiet gijzelnemer neer in Nieuw-Vennep

Update:

De politie heeft woensdagavond een gijzelnemer in zijn schouder geschoten in Nieuw-Vennep. Hij en een medeverdachte zijn aangehouden, meldt de politie.

De twee hadden eerder op de avond een snackbar aan het Händelplein in Nieuw-Vennep overvallen met een slagwapen en een mogelijk vuurwapen. Daarna vluchtten de mannen de achtertuinen van woningen aan de Laan van Norma in. Daar drongen ze een huis binnen. Volgens RTV Noord-Holland waren daar een vader en twee slapende kinderen.


 

Door tips van omstanders wist de politie waar ze ongeveer waren. De omgeving werd afgezet. Een van de verdachten kwam naar buiten en hield daarbij het mogelijke vuurwapen op het hoofd van de vader.

De politie beval hem het pistool neer te leggen, waarop de gijzelnemers weer naar binnen gingen. Op een video is te zien hoe de politie de deur van het huis intrapt en vervolgens een gijzelnemer neerschiet. De vader bleef ongedeerd. Een moeder en een derde kind waren op het moment van de gijzeling volgens RTV Noord-Holland niet thuis.

De gijzelnemers zijn 17 jaar oud en komen uit Amsterdam. De jongen die werd neergeschoten is in een ziekenhuis behandeld, waarna hij en zijn kompaan zijn ingesloten. Het is nog niet bekend of het vuurwapen dat zij hadden echt is of namaak.

Een politiewoordvoerder wilde niet zeggen of anderen in het huis iets van de gijzeling hebben meegekregen. De rijksrecherche onderzoekt de zaak. Als een agent iemand neerschiet is het gebruikelijk dat het korps niet zelf onderzoekt of hij terecht heeft geschoten. Zo moet de schijn van belangenverstrengeling worden vermeden.

2013-05-30 14:15