Verdachte diefstal examen nog vast

 

De Rotterdammer die donderdag werd aangehouden voor het lekken van het eindexamen Frans voor het vwo zit nog vast. Zijn rol bij de diefstal of heling van het examen wordt onderzocht, laat de politie vrijdag weten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het examen werd gestolen uit een kluis van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam.


De school raakte in 2011 een sleutel van de kluis kwijt. Mogelijk werd het examen met de verloren sleutel buitgemaakt.

De directie van de school heeft geen idee wie de 22-jarige Rotterdammer is. De man is geen leerling of medewerker van die school.

Of en wanneer de Rotterdammer wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris was vrijdag aan het begin van de middag nog niet bekend. Vrijdagmiddag wordt de aanhouding volgens een woordvoerder van het OM wel getoetst, wat inhoudt dat de rechter-commissaris kijkt of de aanhouding rechtmatig is geweest.

 

2013-05-31 13:02