Ook demonstratie voor Turkse consulaat Rotterdam

Zo’n 50 Turken hebben zich vandaag verzameld voor de Turkse consulaat in Rotterdam. Ze demonstreren tegen de Turkse premier Erdogan en zijn plannen. Tevens zeggen de betogers de demonstraties in Turkije te willen steunen. De demonstranten hebben foto’s van premier Erdogan met de tekst ‘dictator’ erop.

Gisteren werd er ook gedemonstreerd door Turken in Nederland. De groep die nu bij de Turkse consulaat staat, heeft gisteren bij de Euromast in Rotterdam gedemonstreerd.

In Turkije zijn sinds vrijdag rellen tegen de regerende Ak Partij van premier Erdogan. Seculiere Turken in verschillende steden in Turkije laten hun ongenoegen blijken over de premier. Sinds de rellen zijn begonnen in Istanbul zijn door de politie meer dan 1000 demonstranten opgepakt.


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4-6-2013 11:30 ©Demet TV