ANVR: Reizigers Turkije moeten risicoplekken mijden

Vakantiegangers in Turkije wordt geadviseerd plekken waar gedemonstreerd wordt, zoals het Taksimplein in Istanbul, zo veel mogelijk te mijden. Dat meldt reisbrancheorganisatie ANVR maandag. Wel kunnen vakanties richting het land gewoon doorgaan.

“We hebben contact met touroperators ter plaatse”, aldus een woordvoerder. “Die houden de situatie daar voor ons in de gaten.” Reizigers die naar een zonbestemming vertrekken merken volgens de zegsman weinig tot niets van de onlusten, bij rondreizen wordt steeds bekeken welke onderdelen wel en niet door kunnen gaan. “Maar wij hebben nog geen signalen dat bepaalde reizen helemaal niet door kunnen gaan.”


 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde zaterdag al locaties waar gedemonstreerd wordt te mijden. Dat advies is nog steeds van kracht. Ook worden reizigers van en naar Istanbul opgeroepen lokale berichtgeving in de gaten te houden.

In delen van de Turkse miljoenenstad Istanbul en andere grote steden is het al een aantal dagen onrustig. Aanvankelijk vonden er demonstraties plaats tegen nieuwbouwplannen in het stadshart van Istanbul. Na hard ingrijpen van de politie keerden de demonstranten zich tegen de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan.

2013-06-03 11:51