Wilders hekelt terugsturen ambassadeur Iran

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) had de Nederlandse ambassadeur niet terug moeten laten keren naar Iran. Dat vindt de PVV. De minister moet de ambassadeur meteen weer terugroepen uit de ‘islamitische terreurstaat’, vindt PVV-leider Geert Wilders.

De ambassadeur werd begin december uit solidariteit met de Britten teruggeroepen toen de Britse ambassade in Teheran werd bestormd. Wilders noemt het besluit van Rosenthal de ambassadeur terug te sturen een ‘klap in het gezicht van Groot-Brittannië’ en vindt dat een verkeerd signaal wordt afgegeven aan Iran.

Vorige maand riepen ook andere Europese landen uit protest hun ambassadeurs terug. Naar verwachting keren de komende dagen ook de Franse en Duitse ambassadeurs terug. De Italiaanse ambassadeur hervatte half december al zijn werkzaamheden in de Iraanse hoofdstad.

04 januari 2012, 09:35
©NOVUM