Rotterdam wil blafverbod voor honden

Hondenbezitters in Rotterdam kunnen straks wellicht een fikse boete verwachten als hun viervoeter niet stopt met blaffen. Het stadsbestuur wil een blafverbod opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De prent kan oplopen tot maximaal 2250 euro.

GroenLinks in Rotterdam heeft verontwaardigd gereageerd op het voorstel. Volgens fractievoorzitter Arno Bonte zijn de bestaande regels al genoeg om op te treden tegen geluidsoverlast door honden. Hij pleit voor een tolerantere houding tegenover de dieren.


 

“Blaffen is voor honden een manier om uiting te geven aan hun emoties. In een drukke stad zijn er nou eenmaal veel prikkels waar honden op reageren”, aldus Bonte in een verklaring. Hij overweegt om een blafconcert te organiseren op de trappen van het stadhuis om tegen het idee te protesteren.

Of het verbod er daadwerkelijk komt, is nog maar de vraag. De gemeenteraad moet zich er nog over uitspreken. De stemming volgt over twee weken.

2013-06-07 10:39