Bestuurslid kerk weg wegens seksueel misbruik

Een bestuurslid van de christelijke gereformeerde kerk in het Noord-Hollandse Opperdoes is uit zijn functie gezet omdat hij in verband wordt gebracht met seksueel misbruik. In ieder geval twee mensen hebben zich als slachtoffer gemeld. De kerk heeft mogelijke andere slachtoffers opgeroepen zich te melden, bevestigt een woordvoerder van de kerkraad vrijdag.


 

Het misbruik kwam begin maart aan het licht toen een predikant op de hoogte werd gesteld. Waar en wanneer het misbruik precies plaatsvond is niet bekend. Het bestuurslid werd eind maart uit zijn functie gezet. De kerk heeft de politie in kennis gesteld van de zaak.

Over de identiteit van de slachtoffers wil de zegsman niets kwijt. Of het misbruik recent plaatsvond of al langer geleden wilde de zegsman evenmin vertellen.

Woensdag zijn de leden van de kerkgemeente in Opperdoes op de hoogte gesteld van het vermoeden van misbruik. Tijdens een informatieavond werd met verslagenheid en compassie gereageerd, aldus de woordvoerder. Er zijn signalen zijn dat de man meer slachtoffers maakte.

Afgelopen weekeinde werden in het dorp ramen ingegooid, bevestigt een woordvoerder van de politie. Die laat verder weten enkele dagen geleden een ‘informatief gesprek met betrokkenen’ te hebben gehad. Of dat om kerkleden of slachtoffers ging kon de woordvoerder niet zeggen. Binnenkort wordt aangifte gedaan, weet de zegsman wel. Tot dusverre is niemand aangehouden.

2013-06-07 11:39