Pools-Nederlands drugsnetwerk opgerold

De Nederlandse en Poolse politie hebben een netwerk opgerold dat handelde in chemicaliën waarmee amfetamine wordt gemaakt. In Nederland zijn dinsdag drie mensen aangehouden, onder wie een Poolse vrouw. In Polen werden invallen gedaan bij twee chemische bedrijven.

Bij een inval in een loods in Oss werd ruim achttien kilo amfetamine, een auto en twaalfduizend euro in beslag genomen. De Poolse politie deed invallen bij twee bedrijven die in chemicaliën handelen en nam daar de administratie in beslag. Ook werd een huis doorzocht.


 

De verdachten, die vermoedelijk deel uitmaken van een internationale criminele organisatie, handelden vooral in apaan, wat wordt gebruikt om BMK te maken. BMK is weer een van de belangrijkste grondstoffen voor amfetamine. Het bezit van apaan is niet strafbaar in Nederland.

De apaan werd met bestelbussen van Polen naar Nederland gebracht. Hoeveel apaan de grens is gepasseerd wordt nog onderzocht. De verdachten – een Poolse vrouw van 35 en twee mannen van 19 en 66 – worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch, meldt het Openbaar Ministerie.

 

2013-06-07 14:48