Inspectie zwijgt over gevolgen examendiefstal

De Onderwijsinspectie wil nog niet speculeren over de mogelijke gevolgen van de diefstal van examens. Voor woensdag, wanneer vmbo’ers te horen krijgen of ze geslaagd zijn, moet er duidelijkheid komen, zegt een woordvoerder maandag.

Voor uitspraken over de eventuele gevolgen, zoals het ongeldig verklaren van een examen, is het volgens de inspectie nog te vroeg. De woordvoerder wil niet ingaan op welke andere mogelijkheden er zijn.


De inspectie liet zondagavond al weten de zaak te onderzoeken. Zo worden de uitslagen van de Rotterdamse school waarvan de examens zijn gestolen onder de loep genomen en wordt bekeken hoeveel leerlingen ze daadwerkelijk hebben ingezien.

Dezelfde dag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat twee leerlingen van de school zijn gearresteerd op verdenking van diefstal van meerdere examens. Ze zouden de examens, voor vwo, havo en vmbo ook hebben doorverkocht. Het is nog niet duidelijk om welke examens het precies gaat.

Het is de bedoeling dat woensdag vmbo-kandidaten hun uitslag krijgen, havisten en vwo’ers horen een dag daarna of ze zijn geslaagd.

2013-06-10 11:40