Ibn Ghaldoun betreurt examendiefstal

De islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam is geschokt dat twee leerlingen van de school zijn gearresteerd op verdenking van diefstal van meerdere examens. Over de mogelijke gevolgen daarvan wil bestuursvoorzitter Ayhan Tonca niet ingaan, zo laat hij maandag weten.

“Het nieuws dat er twee eindexamenkandidaten zijn aangehouden op verdenking van diefstal van examens, stemt ons tot diepe droefenis”, staat in een officiële verklaring van Ibn Ghaldoun. “Momenteel kunnen wij niet overzien wat de mogelijk implicaties zijn voor onze eindexamenkandidaten en de verdere afwikkeling van de examens.”


De scholengemeenschap stelt verder dat de omvang van de diefstal ‘nog onduidelijk’ is. “Wij realiseren ons dat de gevolgen van de diefstal mogelijk verder strekken dan alleen onze school. Wij betreuren het zeer dat er in het onderwijsveld, om te beginnen in de regio Rotterdam, grote onrust is ontstaan”, aldus het bestuur.

Zowel het Openbaar Ministerie als de politie wil daar tegenover de school niets over zeggen. Ook is bij Ibn Ghaldoun niet bekend om welke leerlingen het precies gaat.

De Onderwijsinspectie doet momenteel onderzoek naar de voorlopige examenresultaten van de examenleerlingen. De politie onderzoekt nog of en hoeveel leerlingen het examen hebben gekocht.

Het ministerie van Onderwijs en het College van Examens konden maandagochtend niet direct reageren op de examendiefstallen.

2013-06-10 09:43