Gijzelaar jeugdzorgmedewerker krijgt celstraf

Een man die begin dit jaar in Den Haag twee medewerkers van Bureau Jeugdzorg bedreigde en gijzelde moet daarvoor een halfjaar de cel in. De rechtbank in Den Haag legde hem maandag ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar op. Ook moet hij verplicht behandeld worden voor zijn cannabisverslaving en persoonlijkheidsstoornis.


 

De man wilde op 21 januari per se iemand spreken over de situatie van zijn kinderen. Hij kreeg de betreffende persoon echter niet te spreken omdat hij geen afspraak had. Daarop sprong hij over de balie en dwong een receptioniste en een bewaker onder bedreiging van twee messen achter de balie te blijven. Agenten maakten een einde aan de gijzeling.

Het Openbaar Ministerie had negen maanden tegen de man geëist, waarvan drie voorwaardelijk. De rechtbank heeft een hogere straf opgelegd, mede omdat de man al eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten.

2013-06-10 14:54