‘Aanslag verijdeld in gevangenis Roermond’

De directie van de gevangenis in Roermond heeft donderdag een aanslag voorkomen op een van de gedetineerden. De aanslag was gericht tegen Jeremy B., zegt zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen vrijdag. Zijn cliënt is om veiligheidsredenen direct overgeplaatst naar een andere gevangenis.

De directie zou hebben ingegrepen op basis van geheime informatie. Cor P., een van de zogenoemde tattookillers, zou de aanslag beraamd hebben. Vijf gevangen werden in een isoleercel gezet en er zou een grote celinspectie zijn uitgevoerd. P. is vervolgens overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.


Van Berge Henegouwen zegt niet te weten wat zich precies heeft afgespeeld, maar dat er in ieder geval sprake was van enige ‘poeha’. Zijn cliënt heeft naar eigen zeggen geen enkele directe relatie met P. Hij tast daarom ook in het duister over de mogelijke beweegredenen. “Maar wellicht is P. benaderd door iemand anders om het klusje op te knappen”, aldus de raadsman.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie wil vrijdagochtend niet reageren op het incident.

2013-06-14 11:57