Leerlingen Ibn Ghaldoun in kort geding om examens

 

Drie havo-leerlingen van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun hebben een kort geding aangespannen tegen de onderwijsinspectie om te voorkomen dat ze dinsdag hun examens moeten overdoen.


Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Rotterdam maandag bevestigd.

De drie leerlingen, een 16-jarige en twee 18-jarigen, spanden het kort geding vrijdag aan. Maandag om 15.30 uur dient de zaak in Rotterdam. De rechtbank doet maandag ook uitspraak, omdat het eerste examen van het drietal al voor dinsdag gepland staat.

Eerder maandag werd bekend dat vijf leerlingen van scholen in Rotterdam bij hun rechter hebben opgebiecht examens vooraf te hebben ingezien. Om hoeveel leerlingen het landelijk gaat, maakt staatssecretaris voor Onderwijs Sander Dekker (VVD) later op de dag bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

 

2013-06-17 11:18