Leerling Ibn Ghaldoun valt cameralieden aan

Een leerling van de in opspraak geraakte Ibn Ghaldounschool in Rotterdam heeft dinsdagochtend twee cameramannen aangevallen. Hij kwam volgens RTL ineens op hen afgestormd, probeerde een camera af te pakken en begon een cameraman van de zender te schoppen. Een andere cameraman zou een klap in zijn gezicht hebben gehad.

De politie meldt dat inmiddels een verdachte is aangehouden voor de mishandeling van journalisten. Het gaat om een 17-jarige leerling van de scholengemeenschap.

De cameramannen gaan aangifte doen bij de politie, meldt RTL. Bestuursvoorzitter van de school Ayhan Tonca zegt dat het voorval wordt onderzocht. “Ik weet nog niet welke leerling dit heeft gedaan en wat er precies is gebeurd. Het kan natuurlijk niet dat je cameramensen aanvalt, ook al ben je nog zo gestrest door de gebeurtenissen van de afgelopen tijd.


Wij zullen passende maatregelen treffen.”

De cameramannen waren bij de school omdat een actiegroep maandagnacht een slot op de toegangspoort heeft gezet. Daar was een spandoek bij gehangen met de tekst ‘Wij doen wat de politiek zou moeten doen’. De examendiefstal die op de school werd gepleegd is de aanleiding voor de actie. Alle gemaakte examens zijn ongeldig verklaard en moeten worden overgedaan.

De leerlingen zijn dinsdagochtend via een achteringang naar binnen gegaan. Het spandoek is verwijderd en later heeft een bedrijf het slot doorgeknipt. “Dit is allemaal erg vervelend voor de leerlingen die deze week examen moeten doen. Het geeft veel stress. Ik vind het erg jammer dat ze niet in alle rust hun examens kunnen inhalen”, zegt Tonca.

De actie werd opgeëist door een groep die zichzelf Identitair Verzet noemt. De groep kondigt meer acties aan, zowel overdag als ’s nachts. De school heeft de politie benaderd. “Die bekijkt wat kan worden gedaan”, zegt Tonca. “Eerder zijn al afspraken gemaakt over beveiliging van het gebouw.”

Tonca roept de media op tot terughoudendheid. “Ik wil deze week graag rust voor de examenleerlingen, ook vanuit de media. Het is al lastig en moeilijk genoeg voor ze.”

2013-06-18 11:08