Brussel sleept Nederland voor rechter om ov-kaart

Nederland discrimineert buitenlandse studenten doordat zij niet in aanmerking komen voor een ov-studentenkaart. De Europese Commissie daagt Nederland om deze reden voor het Europese Hof van Justitie. Dat heeft de commissie donderdag bekendgemaakt.

Volgens de Europese regels hebben studenten uit de Europese Unie recht op dezelfde uitkeringen en voordelen als studenten die in eigen land studeren. Hiervan kan alleen worden afgeweken als dat Europees is vastgelegd, zoals het geval is bij steun voor levensonderhoud of studieleningen.


De Europese Commissie heeft Nederland al twee keer op de vingers getikt, maar Nederland heeft vervolgens geen actie ondernomen. In een vergelijkbare zaak is Oostenrijk eerder in het ongelijk gesteld door het Europese Hof, stelt de Europese Commissie in een persbericht.

2013-06-20 14:56