Diploma’s Rotterdam mogen uitgereikt worden

Rotterdamse scholen kunnen de diploma’s uitreiken aan de scholieren die zijn geslaagd voor hun eindexamen. Vanwege de examendiefstallen was de uitreiking voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar volgens de Inspectie van het Onderwijs is langer uitstel niet verantwoord. Dat laat de inspectie woensdag weten.

De Rotterdamse schoolbesturen hadden de diploma-uitreikingen uitgesteld om inspectie, politie en justitie de gelegenheid geven om verder onderzoek te doen naar de verspreiding van de examens.


Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond, is langer wachten met de diploma’s niet verantwoord. Het zou voor te veel leerlingen consequenties hebben, bijvoorbeeld bij hun overstap naar een nieuwe studie.

Als van leerlingen straks toch vast komt te staan dat zij gestolen examens hebben ingezien, wordt hun diploma ingenomen. Deze scholieren mogen geen herkansing meer doen en moeten hun eindexamenjaar in ieder geval over doen.

Op de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zijn in totaal 27 examens gestolen. Negen personen werden aangehouden, zeven van hen zitten nog vast.

 

2013-06-26 12:13