Categories Nieuws Artikelen

Politie: alcoholcontroles zinloos door Twitter

Sociale media maken alcoholcontroles zinloos. Via Facebook en Twitter waarschuwen automobilisten elkaar waardoor controlepunten kunnen worden vermeden. Politiekorpsen gaan daarom over op een nieuwe strategie van controles, meldt het AD donderdag.

De politie in Den Haag is bijna helemaal afgestapt van het houden van grote controles.


Daar vinden controles nu op kleinere schaal plaats. “Zien we een bericht over onze controle op Twitter verschijnen, dan verkassen we naar een ander gebied”, aldus chef handhaving van de verkeerspolitie Dick van der Ende in de krant. Ook Rotterdam gaat meer mobiele controles gebruiken.

In sommige gevallen is de klassieke fuik nog wel nuttig volgens de politie. Bij bijvoorbeeld discotheken kan dat ertoe leiden dat feestganger sneller een taxi pakken of iemand anders laten rijden.

2013-06-27 07:14