Tiener (13) vrijuit voor bedreiging Wilders

Een 13-jarige jongen uit het Gelderse Ruurlo heeft zich volgens de kinderrechter in Zutphen schuldig gemaakt aan bedreiging van PVV-leider Geert Wilders. Toch kreeg de tiener maandag geen straf opgelegd.

Bij de uitspraak hield de rechtbank onder meer rekening met de leeftijd van de jongen. De tiener was 12 toen hij de bedreiging uitte. Ook liet de rechtbank in het voordeel van de jongen meewegen dat hij na de bedreiging een excuusbrief schreef aan Wilders. Ook het feit dat hij geen strafblad heeft, pleitte in zijn voordeel.


Volgens het OM schold de tiener Wilders februari 2012 uit en zou hij gedreigd hebben de politicus ‘af te maken’ als hij hem op straat zou tegenkomen. De zaak tegen de tiener werd niet in het openbaar behandeld. Vanwege de leeftijd van de jongen doet het OM geen mededelingen over de zaak.

2013-07-01 15:11