Seyit Yeyden en Yazır stappen ook op

Het dagelijks bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord waaronder ook Seyit Yeyden en Turan Yazir heeft maandag zijn ontslag ingediend. Dat meldt een woordvoerder van de deelgemeente. Reden is de harde conclusie van het vrijdag gepresenteerde rapport over vriendjespolitiek van het Bureau Integriteit (BING), met name aan het adres van PvdA-politici. De vier leden gaan voorlopig demissionair verder.

De PvdA in Feijenoord riep de eigen bestuurders Seyit Yeyden en René Kronenberg afgelopen weekeinde op hun functie neer te leggen. Daaraan gaven de twee geen gehoor. Maandag stuurden de twee, samen met Turan Yazir (CDA) en Marit van der Riet (GroenLinks), alsnog een brief naar de deelraad waarin zij ontslag namen. De woordvoerder kon niet aangeven wie hiertoe het initiatief heeft genomen.

BING deed onderzoek naar vriendjespolitiek en politieke intimidatie in de deelgemeente. Aanleiding waren berichten in de media over belangenverstrengeling bij het verstrekken van subsidies. PvdA-deelraadslid Serdar �?içek trok zich zondag al terug uit de fractie. Ook heeft hij na gesprekken zijn partijlidmaatschap opgezegd.

De deelraad spreekt donderdag over het BING-rapport. De vier bestuurders moesten zich hier eigenlijk verantwoorden. De vier mogen nu op persoonlijke titel beslissen of zij alsnog verantwoording afleggen. “Ik heb wel het signaal gekregen dat alle vier dit van plan zijn”, aldus de zegsman van de deelgemeente.

17:09 Demet TV

Lees hier de rapportage.