Zusje examenrover Ibn Ghaldoun in cel

In het onderzoek naar de examendiefstal op de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun is het zusje van een van de verdachten aangehouden. Het gaat om de 16-jarige zus van de 19-jarige scholiere Safae K., bevestigt een woordvoerder van justitie woensdag na een bericht hierover in het AD.

Het zusje wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal, meldt justitie. Het AD schrijft dat ze niet van de diefstal zelf wordt verdacht, maar wel van het kopiëren en verspreiden van de eindtoetsen. Volgens de justitiewoordvoerder valt dat ook onder diefstal.


De politie heeft nog zeker twee andere handlangers van de examenrovers in het vizier, schrijft het AD op basis van ingewijden.

In totaal zijn nu tien verdachten voor de examenroof aangehouden. Het gaat om acht leerlingen van Ibn Ghaldoun, een 22-jarige man die het examen Frans op internet zou hebben gezet en een 17-jarige Rotterdammer. Vier verdachten zitten nog vast, het gaat om de zusjes en om twee jongens van 18 en 19 jaar. Bij Ibn Ghaldoun zijn in totaal 27 examens gestolen.

In het onderzoek naar de verspreiding van de examens zijn volgens justitie tientallen namen bekend. De komende weken wordt besloten wat er met deze mensen gebeurt.

2013-07-03 11:40