69 nieuwe gevallen van mazelen

De afgelopen week zijn 69 nieuwe gevallen van mazelen opgedoken. Sinds begin mei is de ziekte nu bij 230 mensen vastgesteld, vooral bij kinderen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vermoedt op basis van signalen uit GGD-regio’s dat het totaal aantal ziektegevallen waarschijnlijk veel groter is.

Afgelopen week kwamen twee mensen met mazelen in het ziekenhuis terecht. Vorige week waren vijf mensen opgenomen.


 

Sinds eind vorige mei kampt de biblebelt, een strook van Zeeland tot de Veluwe, met een uitbraak van mazelen. Vorige week besloot het RIVM al dat kinderen in het gebied een extra vaccinatie kunnen krijgen tegen de ziekte.

In 95 procent van de gevallen zijn de zieken niet gevaccineerd. Twee derde van de mensen die mazelelen hebben zijn tussen de 4 en 12 jaar.

2013-07-04 13:43