Categories Nieuws Artikelen

ANWB waarschuwt voor strandfiles

Mensen die komend weekeinde even willen ontspannen aan de kust, moeten rekening houden met lange files. Vooral zondag wordt het druk op de wegen richting de populaire badplaatsen, waarschuwt de ANWB vrijdag.

De meeste vertraging is naar verwachting op de A58 van Bergen op Zoom naar Vlissingen en op de N57 van Hellevoetsluis naar Middelburg. Ook richting Scheveningen voorspelt de ANWB veel files op onder meer de A12 van Utrecht naar Den Haag en de snelweg van Amsterdam naar Wassenaar. Strandgangers die naar Bloemendaal en Zandvoort gaan, staan vermoedelijk eerst vast op de N200 en de N201.


Het mooie strandweer valt dit weekeinde samen met de Masters of Formula 3 op het circuit van Zandvoort. Het race-evenement trekt jaarlijks tussen de dertig- en veertigduizend bezoekers.

De ANWB raadt mensen die niet te lang willen wachten in de auto aan het laatste stuk met het openbaar vervoer af te leggen.

2013-07-05 14:16