Opnieuw aanhouding voor examendiefstal

De politie heeft maandag opnieuw een verdachte aangehouden voor de examendiefstal op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. Het gaat om een 20-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van betrokkenheid bij diefstal uit de school, meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Hij is oud-leerling van de school.

Voor de diefstal van de in totaal 27 examens zitten nu vier verdachten vast. Naast de maandag aangehouden man gaat het om een 19-jarige leerling en leerlinge van de school en een 18-jarige leerling. Deze 18-jarige man wordt in de loop van de week vrijgelaten.


De officier van justitie gaat geen verlenging van zijn voorlopige hechtenis vragen.

In totaal zijn nu elf mensen aangehouden nadat eind mei werd ontdekt dat een examen Frans voor het vwo was uitgelekt. Uiteindelijk bleek het om 27 examens te gaan. Voor de daadwerkelijke diefstal zijn negen mensen aangehouden. Acht van hen zijn leerling van de school. Zij verschijnen later voor de rechter.

Het onderzoek naar de diefstal is nu zo goed als afgerond, meldt het OM. Het onderzoek naar de verspreiding van de examens loopt nog. Binnenkort worden leerlingen gehoord die gebruik zouden hebben gemaakt van de gestolen examens. Het betreft onder anderen de leerlingen die gebruikmaakten van de inkeerregeling en daardoor alsnog herexamen mochten doen.

 

2013-07-08 16:56