Negen illegale hotels gesloten in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft de afgelopen week negen hotelpanden gesloten. De gebouwen waren brandgevaarlijk of illegaal. Ook werd geklaagd over overlast. De eigenaren hebben een boetes gekregen tot 72 duizend euro per pand.

Het ging in totaal om 23 appartementen met 182 slaapplaatsen. Volgens de gemeente ontbraken in de meeste gevallen essentiële brandveiligheidsvoorschriften.


Zo waren in een pand aan de Oudebrugsteeg in het centrum geen vluchtroutes aanwezig en sliepen in een ander hotel in stadsdeel West veertien mensen in tien bedden.

Eind 2012 begon de gemeente met een offensief tegen illegale en brandgevaarlijke hotels. In de eerste helft werden al 73 appartementen, goed voor 442 slaapplaatsen, aangepakt. Amsterdam schroeft de handhaving deze zomer verder op.

 

2013-07-10 12:32