Grote verbouwing op Schiphol van start

Op Schiphol is donderdag begonnen met een grote verbouwing. Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) gaf donderdagochtend het startsein voor de werkzaamheden, zo laat de luchthaven weten. De verbouwing gaat drie jaar duren.

Op de luchthaven wordt een nieuwe pier gebouwd waar plek is voor acht vliegtuigen.


Schiphol kan zo per jaar drie miljoen extra passagiers aan. De pier komt aan de zuidkant van de terminal. Verder komen er nieuwe centrale beveiligingsdoorgangen waardoor reizigers minder lang hoeven te wachten bij de gate. De huidige securitypoortjes in vertrekhal 1 krijgen daarnaast een ruimere opzet. Een aantal winkels wordt verplaatst.

Investeren in Schiphol is volgens Mansveld belangrijk om op internationaal gebied mee te blijven doen. “Na de verbouwing hebben we straks een luchthaven met meer ruimte en nog meer positieve impact op onze economie”, stelt ze in een verklaring.

De bouw van de pier start in 2015 en wordt, naar verwachting, in 2016 in gebruik genomen. De nieuwe securitydoorgangen moeten een jaar eerder klaar zijn.

 

2013-07-11 12:32