Nederlandse slachtoffer in gruwelzaak Melbourne

Een 21-jarige Nederlandse toeriste is eind vorig jaar zes weken lang gegijzeld en op gruwelijke wijze misbruikt en mishandeld een hotel in Melbourne. Dat blijkt uit een verklaring van de Australische politie in een rechtszaak, schrijft de krant Herald Sun. Een Australisch stel zou 450 uur van het misbruik hebben gefilmd.


Aan het misbruik kwam een einde toen het slachtoffer een van de twee neerstak.

De vrouw kwam de 46-jarige man en de 32-jarige vrouw die nu terechtstaan tegen op een verjaardagsfeestje en werd daarna gevangen genomen. Ze zou vanaf vorig jaar november zes weken lang onder meer zijn geketend, verkracht, gemarteld en met de dood zijn bedreigd. Slechts op vier of vijf dagen zou ze met rust zijn gelaten.

Het slachtoffer stak de man de dag voor kerst neer in zijn slaap. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen. Het stel raakte in paniek en belde het alarmnummer. De mannelijke verdachte wordt aangeklaagd voor onder meer 62 verkrachtingen en bijna honderd geweldsmisdrijven. De vrouw verschijnt vrijdag voor de rechter.

 

2013-07-12 12:41