Nieuwe aanhoudingen voor examendiefstal

De Rotterdamse politie heeft de afgelopen dagen opnieuw twee aanhoudingen verricht in verband met de examendiefstal op de middelbare school Ibn Ghaldoun. Een 18-jarige man uit Zoetermeer werd woensdag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. Een 17-jarige jongen uit Rotterdam is gearresteerd op verdenking van heling. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt.

De Zoetermeerder is inmiddels weer thuis en de jongen uit Rotterdam wordt later vrijdag op vrije voeten gesteld. De Rotterdammer is geen leerling van de school, maar wordt ervan verdacht de gestolen examens verder te hebben verspreid.

Maandag werd ook al een 20-jarige Rotterdammer aangehouden.


Hij en de man uit Zoetermeer worden er beiden van verdacht direct bij de diefstal betrokken te zijn geweest.

Rotterdamse rechercheurs hebben deze week ook 51 mensen verhoord die mogelijk de gestolen examens hebben ingezien. Alle verhoorden zijn leerlingen van Ibn Ghaldoun, of mensen die volwassenenonderwijs op de school volgen. De politie wil in totaal 58 leerlingen spreken: vijf kwamen echter niet opdagen, en twee waren al op vakantie.

In totaal zijn tot dusver dertien verdachten aangehouden. Daarvan zitten er twee nog steeds vast: een man en een vrouw, beiden 19 jaar oud.

Het onderzoek naar de diefstal is volgens het OM bijna klaar. Het onderzoek naar de verspreiding en heling van de examens is echter nog in volle gang.

 

2013-07-12 15:19