Mishandelende oppasmoeder hoort 2,5 jaar cel eisen

Een 40-jarige oppasmoeder gaat als het aan justitie ligt tweeënhalf jaar de cel in voor het mishandelen van vier oppaskinderen. Een kind liep door de mishandelingen onder meer hersenbeschadiging en gecompliceerde botbreuken op.

De vrouw zou de kinderen tussen januari 2007 en mei 2008 hebben mishandeld in haar huis, waar ze de kinderen opving. De politie stelde een onderzoek in toen een van de kinderen slap was en amper reageerde toen de vader de baby van 3,5 maanden kwam ophalen.

In het ziekenhuis bleek dat de baby bloeduitstortingen, botbreuken en schedelfracturen had en vocht in de hersenen. Het kind liep het letsel volgens justitie op doordat het door elkaar geschud was en met het hoofd op een harde ondergrond is gestoten.


Tijdens het onderzoek bleek dat ook andere ouders al langer onverklaarbaar letsel bij hun kinderen hadden gezien. Justitie denkt dat de vrouw de kinderen sloeg, stompte en kneep. De vrouw wordt in het geval van de baby verdacht van poging tot doodslag. Bij de andere kinderen gaat justitie uit van mishandeling.

Het Openbaar Ministerie wil dat de vrouw ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar krijgt. Als het aan justitie ligt mag de vrouw ook tien jaar geen beroep uitoefenen waarbij ze in contact komt met kinderen.

De rechtbank in Utrecht doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

 

2013-07-12 13:18