Bulgaarse pooiers opgepakt

Bij een grote doorzoeking rond de seksboten aan het Zandpad in Utrecht zijn twee Bulgaren aangehouden. De mannen van 26 en 28 jaar worden gezien als hoofdverdachten in een al acht maanden lopend onderzoek naar mensenhandel en uitbuiting van prostituees, zegt een woordvoerder van de marechaussee.

De mannen worden ervan verdacht zeker vier vrouwen tot prostitutie te hebben aangezet. Het onderzoek naar de Bulgaren kwam op gang na onderzoek op verschillende luchthavens en bij de grens. De marechaussee heeft een aantal vrouwen meegenomen ter ondervraging. Gespecialiseerde zedenrechercheurs moeten nagaan of zij slachtoffer zijn van uitbuiting.


Bij doorzoeking van de woning van de Bulgaren zijn telefoons, administratie en duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen.

De vergunningen voor de prostitutieboten aan het Zandpad zijn inmiddels allemaal ingetrokken, onder meer wegens aanwijzingen van mensenhandel. De laatste prostitutieboot moet over twee weken dicht zijn. Wel kan de eigenaar nog een kort geding aanspannen tegen het besluit van de gemeente.

2013-07-13 16:27