Rutte legt twitteraar het zwijgen op

 

Premier Mark Rutte heeft een satirisch twitteraccount laten blokkeren die onder zijn naam stond. Een student gaf zich sinds 2010 uit als de minister-president. Het account met bijna twintigduizend volgers werd dinsdag geblokkeerd en is inmiddels uit de lucht gehaald, meldt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag.

Volgens de Rijksvoorlichtingssdienst was het account niet van echt te onderscheiden en schepte het veel verwarring onder volgers. Een woordvoerder zegt dat ‘het tegen de regels van Twitter is dat een iemand zich voordoet als iemand anders’. Daarop werd besloten het account te laten blokkeren.

De woordvoerder geeft aan dat de actie een uitzondering is. Volgens hem bestaan er veel andere satirische twitteraccounts die wel gewoon blijven bestaan omdat het bij deze accounts duidelijk is dat het niet om de echte persoon in kwestie gaat.

07 januari 2012, 10:16
© Novum