Korting op benzine levert topdrukte op

Het loopt storm bij benzinestation Klok in het Drentse Hoogeveen. Pomphouder Ewout Klok geeft kortingen op benzine, diesel en lpg. “Vanaf 06.00 uur staat er al file”, laat Klok weten. “Het terrein staat vol en daarbuiten staat een file van vijfhonderd meter.”

Klok wil met zijn actie aantonen dat Nederlanders in de grensstreek best bereid zijn om in eigen land te tanken. “In Duitsland is de benzine vijf tot acht cent per liter goedkoper, dus gaan klanten daarheen”, aldus de ondernemer.


 

De pomphouder geeft 21 cent korting op benzine en lpg en 17 cent op diesel. Om reclame te maken voor de kortingen laat hij koeien, beschilderd met de woorden ‘actie’ en ‘klok’, grazen langs de A28.

Klok is fel tegen de accijnsverhoging op diesel en lpg volgend jaar. De Drentse pomphouder ziet de accijnzen liever dalen. “Dat levert op de lange termijn meer op.” Eerder kwam Klok tevergeefs in actie tegen het verbod op alcoholverkoop op tankstations.

2013-09-17 12:10