Meer doden door kanker

Het aantal doden door kanker is vorig jaar met ruim vijfhonderd toegenomen tot ruim 43 duizend. Het aantal doden door hart- en vaatziekten steeg met zes procent naar bijna 38.400, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van de bijna 73 duizend vrouwen die vorig jaar overleden, overleden er ruim twintigduizend vrouwen aan hart- en vaatziekten en bijna twintigduizend aan kanker. Bij mannen is juist kanker sinds 2005 de belangrijkste doodsoorzaak. Van de bijna 68 duizend mannen die vorig jaar stierven, was kanker in ruim 23 duizend gevallen de doodsoorzaak. Achttienduizend mannen kwamen om door hart- en vaatziekten.


 

Het totaal aantal doden steeg met vijfduizend naar bijna 141 duizend. Het aantal fatale valongelukken steeg daarbij fors, van 2400 naar 2800. Het aantal zelfdodingen steeg van ruim zestienhonderd naar ruim zeventienhonderd. Nog eens 650 Nederlanders kwamen in Nederland of in het buitenland om in het verkeer. Dat zijn er vier minder dan vorig jaar.

2013-09-17 10:53