Kiezers iets positiever over kabinet

Kiezers oordelen iets positiever over het kabinet sinds op Prinsjesdag de plannen voor het komende jaar werden gepresenteerd. Dat blijkt uit een peiling van Ipsos. Was daags voor Prinsjesdag nog 82 procent van de ondervraagden van mening dat het kabinet de crisis alleen maar verergert, nu denkt nog 76 procent dit.

Vooral onder de achterban van VVD, PvdA en D66 oordeelt men iets milder over het kabinet. Alleen PVV-kiezers zijn nog negatiever: in plaats van 94 procent denkt nu 95 procent dat de aanpak van het kabinet de problemen groter maakt.


Ten opzichte van juni wordt geen enkele minister positiever beoordeeld. Premier Mark Rutte (VVD) en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) daalden het meest, van respectievelijk een 5,0 naar een 4,7 en van een 6,0 naar een 5,1. Rutte is nu samen met minister voor Wonen Stef Blok (VVD) de meest impopulaire minister van het kabinet. De enige bewindsman die een voldoende krijgt is minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) die een 6,0 scoort, even hoog als in juni.

2013-09-20 16:59