Nog 11 bewoners geëxplodeerde flat niet naar huis

Elf bewoners van het appartementencomplex in Den Haag waar zondag een gasexplosie plaatsvond, kunnen voorlopig niet terug naar huis. “Op de vierde en vijfde etage is een glazen gevel weggeslagen, dus daar is het niet veilig”, laat een woordvoerder van woningcorporatie Staedion maandag weten.

De elf bewoners moeten een paar dagen wachten tot de schade is hersteld.


Zij krijgen onderdak aangeboden in een woon-zorgcentrum.

De overige bewoners worden maandag om 18.00 uur naar hun huizen teruggebracht. In totaal moesten 54 bewoners het appartementencomplex zondag verlaten. Zij konden overnachten in een hotel.

Bij de gasexplosie in de flat aan de Genemuidenstraat kwam zondagmiddag een man om het leven. Verder vielen geen gewonden. De politie onderzoekt in samenwerking met de brandweer wat de oorzaak van de explosie is.

 

2013-09-23 13:58