Wilders komt met motie van wantrouwen

Geert Wilders komt niet met een tegenbegroting voor de kabinetsplannen. In plaats daarvan dient de PVV-leider deze week tijdens de Algemene Beschouwingen een motie van wantrouwen in, laat hij maandag weten.

Wilders vindt dat het kabinet moet opstappen. Tijdens het televisiedebat op Prinsjesdag liet de PVV-leider al weten dat hij het kabinetsbeleid op geen enkele manier zal steunen. “Deze ploeg moet nu opstappen”, zei hij toen.

 


Andere partijen presenteren wel een eigen begroting waarmee ze het kabinet op andere gedachten proberen te brengen. Vooral die van het CDA zal met argusogen worden bekeken vanuit kabinetskringen. De partij van Sybrand Buma kan de regering namelijk aan een meerderheid helpen in de Eerste Kamer.

Buma presenteerde zijn tegenbegroting maandag. Hij eist onder meer forse lastenverlichting. D66 komt dinsdag met alternatieve plannen.

 

2013-09-23 16:18