Herstel woningen Den Haag duurt maanden

Van vier woningen die zondag zwaar beschadigd raakten bij een explosie in een appartementencomplex in Den Haag duurt het herstel nog maanden. De bewoners worden voorlopig ergens anders ondergebracht.


Dat laat woningcorporatie Staedion dinsdag weten.

De bewoners van vier andere appartementen kunnen ook nog niet terug omdat de politie de woningen nog niet heeft vrijgegeven. Ook voor hen wordt andere woonruimte gezorgd. De woningcorporatie heeft de gedupeerden nu tijdelijk ondergebracht in een verzorgingshuis in de stad.

Bij de vermoedelijke gasexplosie kwam een bewoner om het leven. Door de klap werd de voor- en achtergevel van een van de appartementen op de vijfde en bovenste woonlaag uit het pand geslagen. Diverse andere huizen liepen schade op. Staedion heeft inmiddels ruim dertig deuren vervangen die door de ontploffing waren beschadigd. Het complex aan de Genemuidenstraat telt ongeveer zestig appartementen.

 

2013-09-24 15:43