Curator vecht sluiting pier aan

De curator van de pier van Scheveningen legt zich niet neer bij de sluiting van het bouwwerk. Deze week dient bij de rechtbank in Den Haag een kort geding, laat curator Marc Udink maandag weten.

De gemeente kondigde vorige week aan de pier vrijdag af te sluiten omdat die nog altijd niet aan de wettelijke eisen van brandveiligheid voldoet. Geld voor reparaties is er volgens Udink niet.

Udink stapt vooral naar de rechter om voor de schuldeisers op te komen. “Ik ben er voor het belang van de onbetaalde crediteuren, niet voor de huurders.


Die zouden hun eigen boontjes moeten doppen.” Hij spant het kort geding aan omdat de huur die de winkeliers betalen geld oplevert voor de schuldeisers. Ook vindt hij het ‘onbehoorlijk om huurders zo in hun belang te schenden’.

De Scheveningse pier van de familie Van der Valk werd in januari bankroet verklaard. Het faillissement was aangevraagd omdat de horecaketen niet langer heil zag in de exploitatie van het bouwwerk. Sindsdien staat het te koop. Een openbare veiling werd vorige maand afgeblazen omdat geen enkele geïnteresseerde partij zich officieel had aangemeld voor de veiling.

Voor de verkoop van de pier maakt het volgens Udink niet uit of de pier open is of niet. Het kort geding dient donderdagmiddag.

 

2013-10-07 15:56