Oud-PVV’ers verder als Onafhankelijk Den Haag

 

De twee raadsleden die uit de Haagse PVV-fractie zijn vertrokken gaan samen verder onder de naam Onafhankelijk Den Haag. Arnoud van Doorn en Marjolein van der Waal verlieten vorige maand de PVV-fractie. Aanvankelijk lieten ze weten als onafhankelijk raadslid verder te gaan, maar ze hebben nu besloten de krachten te bundelen.

Van Doorn werd uit de fractie gezet omdat hij volgens fractievoorzitter Machiel de Graaf fouten heeft gemaakt in het beheer van het fractiebudget. Van der Waal stapte op omdat ze zich niet kon vinden in de werkwijze van de fractie. Door het vertrek van de twee hield de PVV zes van de acht zetels over die de partij bij in 2010 veroverde.

Onafhankelijk Den Haag noemt zichzelf ‘sociaal en liberaal’ en zegt ‘een frisse en positieve gezondverstandpartij’ te zijn. “Onafhankelijk Den Haag heeft een positief mensbeeld: mensen hebben veel mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen, en kunnen veel problemen goed zelf oplossen”, stelt Van Doorn. De partij is fel tegenstander van subsidies en wil dat de overheid zich richt op haar kerntaken.

10 januari 2012, 15:03
©NOVUM