Categories Nieuws Artikelen

Volkert van der G. in hoger beroep

Volkert van der G. gaat in hoger beroep tegen het besluit van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) om hem geen proefverlof te geven. Dat bevestigt zijn advocate Renate Croes-Hoogendoorn. Ze wil verder niets kwijt over de zaak.

Teeven heeft het proefverlof vrijdag opnieuw afgewezen, omdat het proefverlof van de moordenaar van Pim Fortuyn voor maatschappelijke onrust zou zorgen. Daarbij vormt het volgens Teeven een gevaar voor Van der G., zijn familie en de openbare orde.


De staatssecretaris moest met een nieuw besluit komen, nadat de Raad Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) oordeelde dat een goede terugkeer in de samenleving belangrijk is dan maatschappelijke onrust. Tegen het oordeel van Teeven gaat Van der G. in beroep bij de RSJ.

De 44-jarige Van der G. werd in 2003 veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar. Hij zit vast sinds de moord op Fortuyn op 6 mei 2002 en komt in mei in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

2013-10-14 11:24