PVV toch voor strafbaarstelling illegaliteit

De PVV gaat in de Eerste Kamer toch voor de strafbaarstelling van illegaliteit stemmen. Dat laat PVV-senator Marcel de Graaff maandag weten op Twitter. “Natuurlijk stemt de PVV Eerste Kamer-fractie voor strafbaarstelling illegaliteit”, schrijft hij.

Eerder op de dag leek het nog dat de PVV-senatoren het plan zouden verwerpen.


De partij van Geert Wilders is voorstander van de maatregel, maar hoopt door tegen te stemmen een crisis in het kabinet te ontketenen. Vooral bij de PvdA ligt het plan gevoelig.

De Graaff zei in De Telegraaf dat het voor zijn partij belangrijker is het kabinet te dwarsbomen dan het voorstel te steunen. “Maar als ons duidelijk wordt dat de strafbaarstelling de VVD geen crisis waard is dan tellen wij onze knopen en halen dit punt alsnog binnen”, aldus de senator.

Mocht de PVV tegen de strafbaarstelling van illegaliteit stemmen, dan moet de PvdA wel voor zijn om tot een meerderheid te komen. Maar juist bij de sociaaldemocraten heerst veel weerstand tegen het plan.

De Graaf was maandag niet meteen bereikbaar om toe te lichten waarom hij van mening is veranderd. De journalist van De Telegraaf die het artikel geschreven heeft laat op Twitter weten dat hij het stuk van tevoren aan De Graaff heeft laten lezen, en dat die met de tekst akkoord ging.

 

2013-10-14 11:56