Moskee schenkt offervlees aan voedselbank

De Mimar Sinan Moskee in Leiden, schenkt dit jaar een deel van het vlees dat door de moslimgemeenschap is geslacht tijdens het offerfeest aan de voedselbank in Leiden.  Dat laat de moskee middels een persbericht weten.

‘Door de economische crisis is de armoede in Nederland hard gestegen. Het aantal, dat gebruik maakt van de voedselbank stijgt met de dag’ staat in het persbericht te lezen. Daarom gaat de Turkse gemeenschap uit Leiden dit jaar ‘een deel van hun offer afstaan aan de voedselbank’.


Het geschonken vlees zal door de de voorzitter van de Turkse Moskee en de voorzitter van de Raad van Kerken woensdagmiddag om 15:30 naar de voedselbank worden gebracht.

Het Offerfeest is een Islamitisch feest ter nagedachtenis van de Profeet Ibrahim. De profeet was bereid zijn zoon te offeren toen God hem dit vroeg. Tijdens het Offerfeest wordt een dier op Islamitische wijze geslacht en wordt het vlees verdeeld onder buren, familie en armen.

Demet TV, 16-10-2013