Wilders: Rutte is matroos van Pechtold

Door het begrotingsakkoord heeft het kabinet de regie in handen gegeven van D66-leider Alexander Pechtold. Die kritiek uitte PVV-leider Geert Wilders woensdagochtend bij aanvang van het debat over het begrotingsakkoord, dat hij omschreef als ‘gerommel in de marge’.

“Nederland is niets maar dan ook helemaal niets opgeschoten met dit akkoord.


Het enige dat nieuw is, is dat het kabinet het roer in handen heeft gegeven aan zijne ijdelheid de heer Pechtold”, sneerde Wilders. “Maar Rutte is nu zijn lichtmatroos.” Het is te betwijfelen of dat een goed idee is, want Pechtold is de ‘hele dag bezig zichzelf te bewonderen in de spiegel’, aldus de PVV-leider.

Wilders uitte harde kritiek op het akkoord, dat volgens hem niets heeft opgeleverd. “Het slopen gaat door, het nivelleren gaat door, het verhogen van de belastingen gaat door.” Hij hekelde de leugens dat er lastenverlichting zou komen. Maar de belastingen gaan ook volgend jaar fors omhoog. “Nederland wordt kapot belast met dit flutakkoord”, zei Wilders.

“Het kabinet gedraagt zich als zakkenroller die duizend euro steelt en een tientje teruggeeft.” Wilders riep opnieuw op om het roer radicaal om te gooien met een recept van lastenverlagingen en het dichtdraaien van de geldkraan naar Brussel.

 

2013-10-16 11:40