Nieuwe namen examenhelers naar inspectie

Justitie heeft opnieuw namen van eindexamenkandidaten die ervan worden verdacht gebruik te hebben gemaakt van gestolen examens doorgegeven aan de onderwijsinspectie. Het gaat om 23 leerlingen, laat het Openbaar Ministerie in Rotterdam donderdag weten. Ze worden verdacht van heling en komen uit verschillende delen van het land.


Eerder gaf het OM al 42 namen van jongeren aan de Inspectie van het Onderwijs door. In het onderzoek naar de examendiefstal op de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zijn tientallen andere leerlingen gehoord. Echter alleen van de leerlingen waartegen meerdere aanwijzingen zijn worden de namen doorgegeven aan de onderwijsinspectie.

Van de examendiefstal zelf worden elf mensen verdacht. Volgende maand wordt een zogeheten regiezitting gehouden. Het OM bekijkt nog wat er met de scholieren moet gebeuren die worden verdacht van heling.

2013-10-17 15:18