Timmermans wil door met Ruslandjaar

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) wil verder met het Ruslandjaar. Wel is hij bereid om te kijken of het resterende programma van ‘overbodige franje’ kan worden ontdaan maar programmaonderdelen worden niet geschrapt.


Dat bleek donderdag tijdens het debat over de mishandeling van de Nederlandse diplomaat.

“Ik ga geen politiek bedrijven over het resterende programma”, zei hij. Want dan zou hij conclusies verbinden aan iets waarover hij nog geen conclusies kan verbinden. Het onderzoek naar de mishandeling is namelijk nog niet klaar. Diverse partijen willen dat het Ruslandjaar wordt beëindigd of dat in elk geval nog eens kritisch naar het programma wordt gekeken.

Timmermans noemde het echter ‘ontzettend belangrijk’ door te gaan met de resterende activiteiten. Een goede samenwerking met Rusland is gebaat bij culturele uitwisseling, zei hij. Ook uit de zakenwereld heeft hij nog geen kritiek gehoord, zei de minister.

 

2013-10-17 17:23