Timmermans: ‘gewone inbraak’ grondig onderzoeken

Het onderzoek naar de donderdagavond gepleegde inbraak bij een Russisch pand in Den Haag wordt grondiger onderzocht dan een normale inbraak. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vrijdagochtend voorafgaand aan de ministerraad. Hij sprak desondanks van een ‘gewone inbraak’.


Volgens hem berust de zaak waarschijnlijk op toeval.

De inbraak in de woning, die wordt beheerd door de Russische ambassade, is het zoveelste incident in korte tijd tussen Nederland en Rusland. “Gisteravond dat ik echt van ‘nee hè’, maar het is waarschijnlijk allemaal toeval”, zei Timmermans. “Het is wel erg vervelend wat hier allemaal gebeurt, maar in dit geval denk ik: wie heeft hier nu in hemelsnaam belang bij?”

Timmermans heeft al laten weten het incident te betreuren. Hij heeft nog geen direct contact met Rusland gehad, maar dat verwacht hij vrijdag of in de komende dagen wel te hebben.

2013-10-18 11:37