Ambassademedewerker mist spullen na Haagse inbraak

In het Russische pand in Den Haag waar donderdag werd ingebroken, worden persoonlijke eigendommen van de bewoonster vermist. Dat blijkt uit het forensisch onderzoek, meldt een woordvoerder van de politie vrijdag. De bewoonster is een medewerkster van de ambassade.

Wat voor spullen ontbreken kon de zegsvrouw niet vertellen.


Of de inbraak te maken heeft met de hoogopgelopen spanning tussen Nederland en Rusland na een reeks diplomatieke incidenten, kon de zegsvrouw niet vertellen.

De melding van de inbraak in de woning, die onder beheer is van de Russische ambassade, kwam donderdag rond 19.00 uur. Daarop werd forensisch onderzoek bij het pand gedaan, dat donderdagavond laat werd afgerond, aldus de zegsvrouw. Of het onderzoek een spoor van de daders heeft opgeleverd wilde de politie niet kwijt.

2013-10-18 10:52